Is yoga iets voor mij?

/Is yoga iets voor mij?
Is yoga iets voor mij?2021-08-25T08:28:24+00:00

Yoga is in principe geschikt voor iedereen. Alle aandacht die via social media aan yoga wordt gegeven, doet vermoeden dat het alleen bedoeld is voor lenige jonge mensen in hippe kleding. En dat is zeker niet het geval. Ook, en misschien juist, als je wat ouder bent kan yoga veel voor je betekenen. Zelfs nog meer dan toen je jonger was.

De ouder wordende mens kan te maken krijgen met allerlei lichamelijke ongemakken (stijver worden, minder spiermassa enz.). Het beoefenen van yoga kan een goede eerste stap zijn om je lichaam in balans te houden en het proces van veroudering wat af te remmen of te corrigeren. De vele houdingen hebben een gunstig effect op allerlei processen in ons lichaam. Zie ook: effecten van yoga. Daardoor voelen mensen zich over het algemeen energieker en meer vitaal. De vele oefeningen kunnen variëren van krachtig tot heel zacht en zijn altijd aan te passen aan de grenzen van iedere cursist. Mensen merken al doende vaak dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken. Op een goede manier bewegen is over het algemeen dé aanpak tegen heel wat (ouderdoms-)kwaaltjes. Lichamelijk ‘goed voelen’, leidt ook tot geestelijk welbevinden. Yoga helpt mee aan een leven in balans. Belangrijk is wel de stijl te kiezen die bij je past.

Binnen Yoga De Lotus bied ik verschillende stijlen aan: Hatha-yoga, Yin Yoga en Stoelyoga dit je aanspreekt, ben je van harte welkom voor een gratis proefles

Je krijgt dan een goede indruk van mij als docent, de groepsgrootte, je medecursisten en de sfeer. Door het doen, kun je ervaren wat yoga voor je betekenen kan.