yoga-top

yogi

/yogi
yogi2019-10-23T07:21:04+00:00

Voor de allereerste yogi’s was yoga een wetenschap of filosofie voor gelukkiger leven. Een levensstijl, die zich richt zich op het vinden van stilte, vrede en het brengen van geluk. En eigenlijk willen we dat nog steeds.
In onze tijd staan we weinig meer stil bij onszelf of het doel van ons leven. Onze gedachten zijn overal en we worden afgeleid door heel veel informatie, via allerlei kanalen. We leven in een stroomversnelling. Het lukt ons maar weinig om binnen in onszelf te kijken en eens stil te staan bij hoe ons lichaam en onze geest zich voelen. Hoe vaak doe jij nog helemaal niets?
Onze leefstijl, leidt bij veel mensen tot klachten. Al te veel negatief denken bijvoorbeeld en vastgezette gevoelens,  kunnen leiden tot klachten als somberheid, depressies en burn out.
Al onze ervaringen beïnvloeden hoe wij de wereld nu waarnemen. Het kan maken dat mensen zich afsluiten van de wereld, om zichzelf te beschermen.
Om weer vrij te kunnen leven, hebben wij het nodig om de verbinding met onszelf terug te vinden. Yoga (o.a.) kan de weg zijn om dat te ontwikkelen. Er bestaan verschillende soorten yoga. De yogavorm waarin ik ben opgeleid is de Raja Yoga. Het wordt ook wel de Koninklijke Yoga genoemd, de oudste vorm van yoga. Alle andere stijlen en vormen zijn hieruit afgeleid. De grondlegger is Patanjali. Hij heeft zijn filosofie en zienswijze rondom de beoefening van yoga voor het eerst opgeschreven.