Hoe pak ik het aan?

/Hoe pak ik het aan?
Hoe pak ik het aan?2019-09-19T16:46:19+00:00

Hoe pak ik het aan?

‘Hoe pak ik het aan’ is een training voor jongeren met ADHD of ADD. Basis voor de training is de methode ‘Zelf Plannen’.

Waarom deze training?

Voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan,  is het plannen en organiseren van hun huiswerk soms een hele uitdaging. Zeker als je AD(H)D hebt! De training ‘Hoe pak ik het aan?’ helpt hen om meer overzicht te krijgen in hun schoolwerk en bij het maken van hun huiswerk. Van daaruit leren ze het ook dit gemakkelijker zelf aan te pakken. De training sluit aan bij de motivatie van iedere jongere. Zij hebben zelf een actieve rol.

Uit onderzoek weten we dat de vaardigheden van jongeren verbeteren door deze training. Het heeft ook een positief effect op hun ADHD-symptomen. Onderzoek toont ook aan, dat een groot aantal kinderen de training ook afrondt (97%).

Wat leren jongeren tijdens deze training?

De training is vooral praktisch; met een beetje theorie. Onderwerpen zijn:

⇒   Wat zijn de gevolgen van AD(H)D?

⇒  Wat wil ik dat er verandert en hoe stel ik mijn doelen?

⇒  Hoe kan ik handig gebruik maken van hulpmiddelen?

⇒  Hoe kan ik een probleem, waar ik tegen aan loop, handig oplossen?

⇒  Hoe kan ik zorgen dat ik minder afgeleid word bij wat ik doe?

Praktische informatie

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Daarnaast zijn er 2 ouderbijeenkomsten en is er in een nabespreking.

De training start op meerdere momenten in het jaar.

Aanmelding en kosten

Jongeren kunnen aangemeld worden via de praktijk van Ineke ten Thije of Kerstin Liem.

De gemeenten in de regio Food Valley (Veenendaal, Ede, Rhenen, Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, Nijkerk) vergoeden de training in een aantal gevallen.

Voor vergoeding, is een verwijsbrief van de huisarts nodig of een verwijzing via de gespreksvoerder jeugd / klantmanager jeugd / sociaal team (de benaming is in iedere gemeente anders).

Heb je nog vragen?

Bel of mail gerust.