Corona preventie

/Corona preventie
Corona preventie2020-08-23T07:46:05+00:00

Met de komst van het Coronavirus is er de angst voor besmetting. Om zo veilig mogelijk de gesprekken te kunnen blijven voeren, gelden er een aantal regels binnen Gezondheidscentrum ’t Foort en mijn praktijk.

  • Kom niet naar de praktijk als u zelf, of uw kind, last heeft van klachten als verkoudheid of hoest; al dan niet met koorts en/of benauwdheid. Dit geldt ook voor milde Covid 19 klachten. We maken dan telefonisch of via de mail een nieuwe afspraak.  ​
  • Kom maximaal 5 minuten vóórdat de afspraak begint naar onze wachtruimte. De stoelen in de wachtruimte zijn ruimer opgesteld om de 1 1/2 meter te kunnen handhaven.
  • Er is desinfecterende handgel aanwezig. Graag dit gebruiken bij binnenkomst.
  • Iedereen wordt opgehaald uit de wachtruimte en ik open en sluit zelf zo veel mogelijk de deuren. Contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.
  • Binnen ’t Foort worden voorlopig geen handen meer geschud bij binnenkomt. Cliënten worden begroet met een glimlach.
  • Als u uw zoon/dochter begeleidt naar onze praktijk en zelf niet bij het consult hoeft te zijn, vragen wij u om in de tussentijd niet in de wachtruimte te blijven, maar buiten het gebouw te wachten.

Ook voor veel kinderen is het lastig om een weg te vinden in alle maatregelen en berichten die er over Corona verspreid worden. Voor kinderen die wat meer kwetsbaar zijn, kan de dreiging en angst nog groter zijn. Hoe ga je daar als ouder of leerkracht mee om?

Hier is meer informatie te vinden hoe te praten over Corona, met kinderen die wat meer kwetsbaar zijn.